Enter your keyword

Info gällande barnträning

Info gällande barnträning

Hej och hallå!

Då börjar terminen igen om än på något skakiga ben. Vi följer de rekommendationer som gäller oss kampsportare  och om något ändras anpassar vi oss. Det är ingången för den här terminen.

Som en del har märkt har vi gjort någon liten ändring i schemat. Vi har tagit bort en träning för 6-8 år. De har nu endast träning lördagar 09-10. Det här har vi gjort för att vi har ont om instruktörer och vi behöver bygga ett schema där alla pass/dagar har möjliga vikarier om ordinarie tränare inte kan närvara. Tyvärr drabbar det en del av er och det beklagar vi. Om barnen inte kan lördagar, har tränat en eller två terminen, är mogna att ta in teknik och inte är för små kan de träna med Roger och Fortsättarna måndag eller onsdag som ersättning. Men små nya endast lördagar alltså.

Vi har fått ett par frågor om hur vi förmedlar information på klubben och det korta svaret på den frågan är -Sparsamt!
I början av varje termin meddelar vi muntligt att föräldrar själva måste hålla sig uppdaterade. Vi skriver alltid viktig info här på hemsidan och på FB.  Inför terminsstart, när det närmar sig gradering, om någon tävling är på gång och om en pandemi sätter stop för träningen tar man sig en titt och för det mesta står det man behöver veta där. Vi skickar ut något mail ibland men det är mer i undantagsfall, än så länge.

Saken är den att vi är en liten klubb där få jobbar med det administrativa. Arbetet vi gör är ideellt och alla tränar hellre än administrerar. Vi vill vara en klubb som alla har råd med och som inte kräver arbete, försäljning av diverse produkter, bullbak osv av er anhöriga. Därför blir det mindre av vissa saker och administration är en sådan sak. En del finner det här störande men vi tycker att det gör oss robusta. Vi lägger vårat krut på träningen och saker som är kul och lägger lite tid på administration. Å andra sidan har vi under 14 år inte ställt in mer än en handfull träningar. Så när allt är som det ska (ingen pandemi eller så) rullar vi på som största tåget på bästa rälsen trotts att vi inte är en stor klubb.

Några har också frågat om hur mycket föräldrar ska närvara(utan pandemi). Vi tycker att föräldrar ska följa med i början. Sitta med några träningar och se vad som sker på träningen, om instruktören verkar stabil och så. När man känner sig trygg att lämna sitt barn tycker vi att man gör det. Man är alltid välkommen ner då och då för att snacka om det har uppstått frågor eller om man bara vill se att vi fortfarande sköter oss. Barn tränar ofta mer koncentrerat om de inte behöver kolla sidolinjen efter bekräftelse.
Nu under coronan kan tyvärr inte föräldrarna stanna i dojon. Ni får komma ner och lämna era barn och sedan gå ut en sväng. Korridoren till dojon är smal och det är inte lämpligt att stanna där.

Jag tror vi nöjer oss där för den här gången. Hör av er om ni har frågor!

Vänliga hälsningar / Gammelpandan aka Roger Bergman