Enter your keyword

PANDAREGLER

Hur vi ser till att trivas och ha kul när vi tränar

På Panda Dojo är det en avslappnad stämning. Alla är lika mycket värda, bälte eller ambitionsnivå spelar ingen roll. Det viktiga är att alla trivs och nya känner sig välkomna. Det åstadkommer vi genom vanligt hyfs. Vi svär inte, vi snackar inte illa om någon eller några. Vi är på klubben för att träna och ha det kul och vi har bra och mogna instruktörer som kan förmedla hur vi vill ha det. Vi har dock några punkter vi trycker på:

1. ÖDMJUKHET OCH SÄKERHET

Vi är alla på träningen för att bli bättre, som individer och som grupp. Hjälp och sköt om dina träningskompisar så att ingen går sönder och alla blir bättre. Som nybörjare måste du lära dig att slappna av. Öva på att köra tekniskt och samlat, som motsats till muskligt och fladdrigt. Som fortsättare måste du bjuda på lägen. Vi försöker inte vinna varje pass. Vi försöker bli bättre varje pass. Vi tror inte på idén om att aldrig klappa ut. Man lär sig av att sätta sig i dåliga positioner och där måste man klappa ut ibland. Träningen handlar om att ge och ta. Den som är mer erfaren drar ut sina kompisar med teknik och kärlek. Vi brukar säga att ”den som drar ett lås (eller annan teknik) är ansvarig för det”. Med det menar vi att du ska inte ta i mer än att det är säkert för din kompis.

2. INSTÄLLNING

På träningen ska man vara koncentrerad och taggad. Du förväntas göra det instruktören säger, bara det instruktören säger och så länge som denne vill det. Du frågar inte ”hur länge ska vi göra det här”. Innan träning ska du förbereda dig mentalt på att träna. Är du trött eller på dåligt humör får du ändra på det eller bita ihop. När du förlorar, försök igen. När du vinner, var ödmjuk. Vi är ett lag och vi kämpar tillsammans!

3. HYGIEN

Naturligtvis har du klippta naglar och rena träningskläder. Har du ett kroppsarbete kanske du ska duscha före träningen också. Vi kommer ju ganska nära varandra under träningen, minst sagt.

KOM PÅ PROVTRÄNING OCH TESTA OM
BRASILIANSK JIU JITSU ÄR NÅGOT FÖR DIG

VAD INNEBÄR ETT TRÄNINGSPASS MED OSS?

I Brasiliansk Jiu Jitsu använder du kropp och knopp samtidigt. Det kommer vara svårt och frustrerande men spännande och mycket belönande när du får till det. Lite lätt beroendeframkallande om vi får säga det. Testa själv, här är några saker du kommer uppleva:

  • Lyckokänsla
  • Problemlösning
  • Utmattning
  • Koordination
  • Svett
  • Laganda
  • Uthållighet
  • Styrka
  • Smidighet