Enter your keyword

BARN & UNGDOM

Brasiliansk Jiu Jitsu är en jättebra idrott för barn

Hos oss får barn träna många färdigheter som de har nytta av senare i livet, oavsett vad de väljer att göra. Barn utvecklas både fysiskt och mentalt av träningen och de har kul också. Man måste vara sju år fyllda för att börja träna på Panda Dojo. När ungdomar 9-14 år har tränat ett par terminer vill vi att de går upp i fortsättningsgruppen. Detta för att vi ska få plats med alla nya som vill bli medlemmar. Välkomna till Panda Dojo!

ÅLDERSGRUPPER

7-9 år
I gruppen 7-9 år är det mycket lek och motoriska övningar. Träningen är svettig och rolig och vi lär oss Jiu Jitsu genom olika kampövningar. Vi repeterar ofta viktiga delar så att de sitter innan det är dags att gå upp i den äldre gruppen. Jiu Jitsu är som ett stort pussel där man måste ha alla bitar för att förstå bilden. Vi har ingen fortsättningsgrupp för de yngsta eftersom det är så viktigt att alla lär sig grunderna ordentligt.

9-14 år
Det är stor skillnad på utvecklingen i en grupp som spänner över så många år. Det är vi medvetna om. Därför fortsätter vi jobba med grundläggande motoriska övningar som alla har nytta av även senare i livet. Vi lägger även till mer grenspecifika övningar genom att addera mer avancerade tekniker. Vi lägger även större vikt vid fysträningen då de lite äldre barnen är i en fas när de svarar bra på sådan träning. Fortfarande är det lika viktigt att ha kul som att lära.

9-14 år fortsättare
När man har tränat minst en termin och om man kanske är intresserad av att tävla så bör man träna i fortsättningsgruppen. Här tränar vi mycket teknik och fysträning. Det ska fortfarande vara kul men det krävs att du vill jobba på teknikerna och tar i på fysen. Vi kräver inte att man ska vara bra men vi kräver att man jobbar på för att bli bättre.

Byta grupp
Vi vet att barn mognar i olika takt. Därför är åldersindelningen ungefär. Ett barn kan byta till den äldre gruppen när det är 8 år, ett annat när det är 10 år. Man flyttar upp ett steg när barn och tränare tillsammans tycker att det är en bra idé. Så även från ungdom till vuxen. Flera ungdomar på väg in i vuxen har kört något pass i veckan med vuxna samtidigt som de fortsatt i ungdomsgruppen. Det är ett bra sätt. Att byta helt direkt kan vara överväldigande.

GRADERINGAR OCH BÄLTEN

Det är många som undrar över graderingar. I Brasiliansk Jiu Jitsu tar det lång tid att få färg på bältet. Man måste träna flera år för varje byte av färg. Graderingar kommer med träning och hög närvaro. Ett barn som tränar två gånger i veckan kommer avancera snabbare än ett barn som bara tränar en gång i veckan. Det är inget konstigt.

På en höft får man ett streck per termin om man närvarar regelbundet. Vi vill dock inte att strecken och färgerna ska vara det viktiga, det viktiga är att träna. Barnen måste förstå att med investerad tid kommer resultat både i utveckling och på bältet. Det här är något som ni föräldrar gärna får hjälpa till att förklara.

PANDAREGLER

Vi har en avslappnad stämning på vår klubb. Det viktiga är att alla trivs, och för det följer vi några få men viktiga regler.

MER OM BJJ

Brasiliansk Jiu Jitsu är en ung sport för att vara en kampsport och kom till Sverige först så sent som 1996.

TRÄNINGSSCHEMA

Vi vill träna mycket och erbjuder flera olika träningspass fem dagar i veckan, ledda av våra fina instruktörer.