Enter your keyword

Pandornas år 2020

Pandornas år 2020

Pandornas år 2020
Terminen startade 13 januari (men vi tränade naturligtvis mellan terminerna också). Vi var på gott humör och hade mycket planerat för året.

17-19 januari hade vi läger med Priit Mihkelson (Estland) där fokus låg på försvar och starka positioner. Vi öppnade några platser för deltagare från andra klubbar.

15 & 17 februari höll Elina från IK Stark träningarna. Temat var Lapel-trix.

Den 22 februari höll vi årsmöte.

29 februari tävlade vi på Halmstad Open och tog tre silver.

6-8 mars hade vi läger med vår tyska kompis Johannes Wieth. Som om inte det var kul nog fick Roger svart bälte under lägrets andra dag.

Men sedan började Coronan härja och vi var tvungna att förhålla oss till det. Torsdagen 12 mars slutade vi träna. Vi pausade all träning initialt men efter en månad, när vi förstod att det skulle ta tid, började vi träna ute. Vi startade med en grupp för vuxna och unga vuxna. Senare under april la vi succesivt till grupper för barnen. Vi tränade fys och friidrottsliknande träning utan kontakt.

I mitten av maj la vi till ett pass boxning för stora ungdomar och uppåt. Även det utomhus. Även om alla hellre hade brottats var det ändå kul att träffas och träna.

I juni lättade restriktionerna något och vi kunde träna BJJ inomhus i Enskedehallen nästan en månad innan hallen stängde för sommaren. PGA coronan valde Idrottsförvaltningen att slå igen hallen helt under sommaren. Vi hyrde då två lokaler och kunde träna tre gånger i veckan fram till terminstarten.

Hösten startade som brukligt med ett läger ute på Bosön. Vi hade två fantastiska dagar med mycket träning, många bad och skönt häng. Kan ha varit bästa Bosön hittills, även om jag säger det varje år.

Terminen startade förvånansvärt starkt i vuxengrupperna och vi fick in många nya sköna medlemmar. På ungdomssidan var det riktigt tråkig då många ungdomar som tränat med oss länge aldrig kom tillbaka efter uppehållet. Några lät höra av sig att de skulle komma tillbaka när coronan var helt över, men flera hörde vi aldrig av. Det kom succesivt in nya ungdomar och grupperna blev fulla men det är ändå tråkigt att mista gamla kompisar och det kunnande de skaffat genom flera års träning.

2 oktober kom Tarik Hopstock (Norge) och visade sin berömda teknik.

4 oktober var fem Pandor på IK Stark och tränade på lägret Tarik förestod.

I slutet av oktober (tror det var den 30:e) var vi tvungna att stänga träningen igen. Antalet insjuknade i coronan steg och vi följde de nya rekommendationerna. Det ska väl sägas att under hela tiden vi kunde rulla hade vi tydliga regler för hur vi skulle förhålla oss med hälsa och hygien.

I slutet av november började vi träna fys ute med vuxna igen. Medlemmar har också kommit med egna initiativ och inbjudningar till träning. Ullis håller nätträningar och Jacob gillar Hammarbybacken, för att nämna några. Vi valde att inte dra igång några barngrupper då vädret hela tiden har varit rätt dåligt och vi har behövt kunna ställa in med kort varsel.

Och då är vi framme idag. Årets sista dag. Och det bara att säga som det är, täningsmässigt har det varit ett riktigt dåligt år för oss. Aldrig har vi tränat så lite. Om man ska vara positiv så kan man se att vi ändå gjorde mycket under den tid vi kunde träna. Vi fick också in många nya vuxna med riktig Panda-anda och det bådar gott för framtiden.

Vi hoppas alla att mörkret snart är förbi och vi kan återgå till att kramas hårt. Till dess, ta hand om er!

Gott Nytt År och Godare Fortsättning på er Pandor!